7.2.2023. 14:37
0
ISIL-ovi teroristi pobjegli iz zatvora nakon zemljotresa u Siriji
FOTO: AP
Najmanje 20 zatvorenika iz sirijskog zatvora, za koje se vjeruje da su džihadisti, pobjeglo je nakon što je potres prouzrokovao štetu na zatvoru, rekao je izvor za AFP.

Zatvor u gradu Rajo u blizini turske granice drži oko 2.000 zatvorenika, od kojih se za oko 1.300 sumnja da su borci ISIL-a, rekao je dužnosnik zatvora. U njemu se također nalaze borci kurdskih snaga, prenosi BBC.

Zemljotres koji je jučer rano ujutru zadesio Tursku i Siriju a nakon kojeg su uslijedili deseci naknadnih zemljotresa u regiji, prouzrokovao je ogromnu štetu zatvoru u kojem su se nalazili ovi zatvorenici.

“Zatvorenici su se počeli buniti i preuzeli su kontrolu nad dijelovima zatvora. Oko 20 zatvorenika je pobjeglo, za koje se vjeruje da su militanti tzv. Islamske države”, rekao je dužnosnik zatvora.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.