7.2.2023. 20:30
0
Spašen šestogodišnji dječak koji je pod ruševinom zgrade proveo 36 sati
FOTO: Anadoli
Šestogodišnji dječak spašen je iz ruševina sedmospratnice koja se srušila od posljedica jučerašnjeg razornog zemljotresa na jugu Turske.


Spasilački timovi istanbulske općine Bahđelievler spasili su dječaka Ejmena koji je ispod ruševine proveo oko 36 sati. 

Radosni čin spašavanja dječaka Ejmena dogodio se u Hataju, jednoj od deset provincija koje su teško pogođene zemljotresima magnituda 7,7 i 7,6 stepeni po Rihteru.

Ejmen je spašen u 17.50 sati po lokalnom vremenu, a spasioci su nastavili s naporima da spase i njegovu majku koja je ostala pod ruševinama zgrade koja se srušila neposredno nakon prvog jučerašnjeg zemljotresa, prenosi Avaz. 


(A.R.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.