7.2.2023. 20:42
0
Nizozemska, Danska i Njemačka kupuju tenkove za Ukrajinu
Nizozemska, Danska i Njemačka kupuju 100 borbenih tenkova Leopard-1A5 za Ukrajinu, rekla je nizozemska vlada u utorak.

Nizozemsko ministarstvo obrane priopćilo je da će tenkovi biti kupljeni “izravno od njemačke industrije”.

U intervjuu na nizozemskoj nacionalnoj televiziji NOS, nizozemska ministrica obrane Kasja Ollongen rekla je da su tenkovi, nešto stariji model, “definitivno i dalje korisni” za borbe u Ukrajini.
“To je testirani tenk, a s obzirom na to da su u procesu dorade i da se pripremaju za borbe, bit će definitivno korisni za Ukrajince”, rekla je.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je prošli tjedan da će zemlja primiti 120 do 140 zapadnih tenkova u “prvom valu” isporuka od koalicije 12 zemalja.

Kijev je dobio obećanja Zapada da će isporučiti glavne borbene tenkove kako bi se obranio od ruske invazije punog opsega, a Moskva ulaže goleme napore da postigne postupni napredak u istočnoj Ukrajini.

Portugal je u subotu objavio da je spreman slati Ukrajini svoje tenkove Leopard 2 njemačke proizvodnje ne precizirajući broj, navodi Hina. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.