8.2.2023. 14:27
0
Bivši igrač Chelseaja Christian Atsu ipak nije pronađen ispod ruševina: Napravljena je velika greška, zamijenjen je identitet
Nakon što se pojavila vijest da je nekadašnji nogometaš Chelseaja Christian Atsu pronađen živ ispod ruševina nakon snažnog zemljotresa koji je pogodio Tursku, čini se da ta vijest nije tačna i da je u pitanju velika greška.

Brojni mediji prenijeli su da je Atsu izvučen ispod ruševina i prebačen je u bolnicu sa povredama desnog stopala i poteškoćama u disanju, ali po svemu sudeći došlo je do određene zabune i zamjene identiteta.

Atsu, koji sada igra za Hatayspor, je bio u jednoj zgradi sa direktorom kluba Tanerom Savutom, a nakon što se ona srušila, ostali su zarobljeni.

"Molim vas da ne pišete da je neko preživio, a da ne dobijete potvrdu. Ljudi imaju porodice, pate i bol sve više raste. Nemamo informacije o Atsuu niti o Taneru Svutu. Ja ću vam lično javiti čim nešto saznamo", rekao je trener Hatayspora i bivši turski golman Volkan Demirel.
Klupski doktor Gubrey Kahveci također tvrdi da o Atsuu nemaju nikakve vijesti.

"Vidjeli smo novosti da je prebačen u bolnicu. Otišli smo tamo, ali njega nema. Trenutno moramo prihvatiti da sportski direktor Taner Savut i Christian Atsu još nisu pronađeni", rekao je Kahveci.

Konačno i njegov menadžer Nana Sechere objavio je da uopće ne znaju gdje se Atsu nalazi.

"Bila je vijest da je Christian jučer pronađen živ. Ali, još nismo u mogućnosti da potvrdimo gdje se nalazi. Kao što možete zamisliti, ovo ostaje užasna situacija za Atsuovu porodicu", napisao je Sechere koji moli da se poštuje privatnost porodice.

Atsu je karijeru počeo u Portu, a 2013. godine je potpisao za Chelsea.

Četiri godine je bio član londonskog kluba, no nije upisao nijedan zvanični nastup za Plavce. Nakon posudbi u Vitesse, Everton, Bournemouth i Malagu, krilni napadač se skrasio u Newcastleu za koji je nastupao od 2016. do 2021. godine.

Nakon što je prošlu sezonu proveo u saudijskom Al-Raedu, ove sezone je potpisao za Hatayspor. Za reprezentaciju Gane je nastupio 60 puta i postigao 10 golova.


(A. Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.