9.2.2023. 17:37
0
Erdogan: Niko od građana neće ostati bez krova nad glavom
FOTO: ap
Građani u svih deset naših provincija ne trebaju da brinu, brzo će dobiti stanove i niko od naših građana neće ostati bez krova nad glavom - kazao je Erdogan.

Ranije je turski predsjednik rekao i da će za dvije godine izgradit nove zgrade u pogođenim gradovima.

Dodao je i kako će svim porodicama pogođenim zemljotresom biti uplaćeno po 10.000 turskih lira, kako bi im olakšali u ovim teškim trenucima.

- Naš cilj je u narednih godinu dana provesti operacije masovnog stambenog zbrinjavanja u 10 gradova, baš kao što smo učinili u drugim provincijama u kojima smo doživjeli katastrofe - naveo je Erdoan.

U zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju ukupno je poginulo više od 19.000 ljudi, navodi se u novom izvještaju koje su objavili zvaničnici i spasioci.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.