27.2.2023. 20:45
0
Nakon današnjeg zemljotresa u Malatyi ispod ruševina spašene 32 osobe
FOTO: AP
Nakon današnjeg zemljotresa u turskoj Malatyi ispod ruševina je spašeno 32 ljudi.

Akcije potrage i spašavanja se nastavljaju na ruševinama dvije zgrade, saopćeno je iz Uprave za vanredne situacije Republike Turske (AFAD). 

Predsjednik AFAD-a Yunus Sezer izjavio je danas u Ankari kako je usljed današnjeg zemljotresa urušeno 29 stambenih objekata. U akcije traganja i spašavanja je uključeno 657 osoba.

“U zemljotresu je poginula jedna osoba, 32 su spašene. Uu toku je akcija spašavanja u još dvije zgrade”, rekao je Sezer.

Podsjetio je na ranije AFAD-ovo upozorenje građanima da ne ulaze u oštećene objekte.

“Obavijestili smo na telefone sve naše građane koji su u pogođenom području. To smo radili i prije. Naknadni potresi se stalno događaju. Naše oštećene zgrade su u opasnosti od rušenja“, upozorili su iz AFAD-a.

Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je danas okrug Yesilyurt u turskoj Malatyi.

Registrovan je u 12.04 sati po lokalnom vremenu.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.