6.3.2023. 20:51
0
Zastrašujući snimak nesreće koja je odnijela četiri života: Helikopteri se sudarili u zraku, putnik upozoravao pilota prije pada
Jedan putnik snimio je zastrašujući trenutak pada helikoptera u kojem je on sam putovao.

Dva helikoptera za turističke letove Sea Worlda sudarila su se u zraku na australskom Gold Coastu u januaru.

Uznemirujuća snimka iz unutrašnjosti jednog od helikoptera prikazuje trenutke koji su prethodili smrtonosnom sudaru koji je odnio četiri života - pilota Asha Jenkinsona, britanskog para Rona i Diane Hughes te Vanesse Tadros iz Sydneya. Dok je troje putnika je teško povrijeđeno.

Jedan od putnika pokazuje na nešto kroz prozor, vjerovatno ukazuje na drugi helikopter i pokušava reći pilotu prije pada. Pilot to nije vidio i onda je nastao sveopći haos.

Dok se dva helikoptera sudaraju, staklo probija kroz kabinu.


Australska novinska stranica 7News izvještava da su putnici Riaan i Elmarie Steenberg te Marle i Edward Swart iz Aucklanda na Novom Zelandu bili svi u avionu zajedno s pilotom Michaelom Jamesom i još jednim neimenovanim putnikom. Pilot i advokat, Peter Carter, rekao je za australsku TV emisiju Sunrise da će video odigrati ključnu ulogu u istrazi Australskog ureda za sigurnost prometa o nesreći.

(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.