16.3.2023. 8:35
0
Asad bi pozdravio povećanje ruskih snaga u Siriji
FOTO: AP
Sirijski predsjednik Bašar Al-Asad rekao je u intervjuu objavljenom u četvrtak da bi pozdravio sve ruske prijedloge za postavljanje novih vojnih baza i povećanje broja ruskih vojnika u Siriji.

Asad, koji boravi u Moskvi radi razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao je da ruska vojna prisutnost u Siriji ne mora biti privremena.

“Vjerujemo da je, ako Rusija želi proširiti baze ili povećati njihov broj, to tehničko ili logističko pitanje. Ako postoji takva želja, onda mislimo da je širenje ruske prisutnosti u Siriji dobra stvar…“,  citirala ga je ruska državna novinska agencija RIA.

Rusija održava značajnu vojnu prisutnost u Siriji i blizak je Asadov saveznik koji podupire njegovu vladu u višegodišnjem građanskom ratu u zemlji protiv oporbe.

Vojna potpora Moskve Asadu je pomogla da preokrene tijek rata koji je počeo 2011. kao prodemokratski pokret.

Dvije zemlje sljedećih tjedana planiraju potpisati sporazum o gospodarskoj suradnji, rekao je Asad, a prenijela RIA.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.