27.3.2023. 21:09
0
Erdogan: Danonoćno radimo kako bismo zacijelili rane naših građana pogođenih zemljotresom
FOTO: Agencije
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan obećao je danas da će zaliječiti rane izazvane snažnim zemljotresima koji su prošli mjesec pogodili južno područje Turske i odnijeli više od 50.000 života.

"Danonoćno radimo na zacjeljivanju rana uzrokovanih potresom u srcima miliona naših ljudi", rekao je Erdogan na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju stambenih jedinica u pokrajini Adijaman.

Turska planira izgraditi 319.000 kuća u jednoj godini u regiji pogođenoj potresom, rekao je Erdogan. 

"S jedne strane uspostavljamo prostore za privremeni smještaj, a s druge strane krećemo s izgradnjom stanova", rekao je Erdogan, dodavši da je do sada počela gradnja 56.323 stambene jedinice.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru 6. februara pogodila su južne dijelove Turske sa epicentrom u Kahramanmarasu.

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su prošlog mjeseca pogodili jug Turske dostigao je 50.096.

Više od 13,5 miliona ljudi u Turskoj pogođeno je razornim zemljotresima, kao i mnogi drugi na sjeveru Sirije.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.