29.3.2023. 11:30
0
Analitičari tvrde da šef Wagnerovaca kreće na Putina: Ili ga ismijava ili sprema nešto opasnije
Ukrajina će možda morati “pronaći kompromis” s Rusijom ako izgubi u Bakhmutu na prvoj liniji fronta, priznao je Volodimir Zelenski usred proturječnih izvješća s bojišta.

Intervju koji je biznismen dao ruskim novinarima objavljen je u njegovoj vlastitoj Federalnoj novinskoj agenciji, a analitičari vjeruju da bi njegovi elementi mogli nagovijestiti ambicije da izazove Vladimira Putina na predsjedničkim izborima u Rusiji 2024. godine.

Institut za proučavanje rata kaže da je “intervju vrijedan pažnje zbog svog jedinstvenog formata” i da se činilo da Prigožin oponaša način na koji Vladimir Putin snima svoje javne sastanke, bilo da tiho ismijava Putina ili da suptilno sugerira da bi Prigožin mogao postati predsjednik poput Putina.

“Koreografija i inscenacija Prigožinova intervjua postavljaju Prigožina u kadar kamere za stolom preko puta njegove publike na isti način na koji to obično čine Putinovi snimljeni sastanci i fotografije”, nastavljaju analitičari.

Ovaj filmski stil je neobičan za Prigožina, jer njegove javne video izjave obično ne koriste takav sterilan format, prenosi Skynews.

Šef Wagner grupe “možda će nastojati parodirati Putinov kinematografski stil kao dio veće trolling kampanje za napad na Kremlj ili povući prešutne paralele između Prigožina i ureda ruskog predsjednika”.

“Prigožinovo nedavno ponašanje – bez obzira na njegovu namjeru – unapređuje narativ u ruskom društvu da Prigožin ima veće političke aspiracije u Rusiji”, zaključuje analiza.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.