30.3.2023. 8:40
0
Zelenski o kompromisu s Rusijom: ‘Ako osjeti malo krvi, nanjuši da smo slabi…’
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij upozorio je da bi Rusija mogla početi graditi međunarodnu podršku za dogovor koji bi mogao natjerati Ukrajinu na nezamisliv kompromis.

Također, pozvao je čelnika Kine, koji je dugo bio na strani Rusije, u posjeti.

“Kada bi Bahmut pao u ruke ruskih snaga, njihov bi predsjednik Vladimir Putin prodao ovu pobjedu Zapadu, svom društvu, Kini, Iranu”, rekao je Zelenskij u intervjuu za The Associated Press.

“Ako osjeti malo krvi – nanjuši da smo slabi – gurat će, gurati, gurati”, rekao je Zelenskij.

Ukrajina je uz podršku većeg dijela Zapada iznenadila svijet snagom svog otpora protiv veće, bolje opremljene ruske vojske.

Ukrajinske snage zadržale su svoj glavni grad Kijev. Potisnule Rusiju i iz drugih strateški važnih područja.

Ali kako rat ulazi u drugu godinu, Zelenskij se nalazi usredotočen na to da održi visoku motivaciju kako u svojoj vojsci, tako i u općoj ukrajinskoj populaciji. Posebno milionima ljudi koji su pobjegli u inostranstvo i onima koji žive u relativnoj sigurnosti daleko od središta.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.