1.4.2023. 20:04
0
Izvršni odbor MMF-a odobrio četverogodišnji paket pomoći za Ukrajinu od 15,6 milijardi dolara
Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u petak je odobrio četverogodišnji finansijski paket za Ukrajinu od 15,6 milijardi dolara u okviru ukupnog međunarodnog paketa pomoći od 115 milijardi dolara, budući da se ruska invazija protegnula na drugu godinu, saopćio je MMF.

Očekuje se da će odluka mobilizirati veliko koncesijsko finansiranje od ukrajinskih međunarodnih donatora i partnera kako bi se pomoglo u rješavanju problema ukrajinskog platnog bilansa, postizanju srednjoročne eksterne održivosti i vraćanju održivosti duga, navodi fond u saopćenju.

Također je saopćeno je da će novi prošireni instrument finansiranja omogućiti trenutnu isplatu oko 2,7 milijardi dolara Ukrajini, prenosi Reuters.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.