7.4.2023. 22:25
0
Ubistvo djevojčice koje je šokiralo Njemačku: Osumnjičen 11-godišnjak, postoje naznake seksualnog zlostavljanja
FOTO: hms.ba / Ilustracija
U slučaju ubistva desetogodišnje djevojčice u Wunsiedelu u Bavarskoj policija ima nove tragove. Kako navode njemački mediji, za ubistvo je osumnjičen jedanaestogodišnji dječak.

Policija nakon pronalaženja tragova pretpostavlja kako je u zločinu učestvovao sam jedanaestogodišnjak.

- Rezultati istrage ukazuju na umiješanost u zločin jedanaestogodišnjeg dječaka iz ustanove u Wunsiedelu - rekli su u petak iz policije i Ureda javnog tužioca u Wunsiedelu.

Budući da jedanaestogodišnji dječak nije krivično odgovoran, preventivno je smješten u zaštićenu ustanovu.

Podsjećamo, djevojčica je u utorak pronađena mrtva u svojoj sobi u Domu za brigu o djeci i mladima.
 
Državni odvjetnik pretpostavio je odmah kako se radi o ubistvu.

- Još se čeka saslušanje jedanaestogodišnjaka - doznaje se u petak u policiji.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske, Joachim Herrmann (CSU), pohvalio je stručnjake uključene u istragu:

- Zahvaljujući pedantnoj i vrlo predanoj istrazi, osoba umiješana u zločin mogla se otkriti u relativno kratkom vremenu. Sada je na redu razjašnjenje tačne pozadine ovog stravičnog čina.

U početku se sumnjalo kako su zločin počinila tri dječaka u dobi od 11 i 16 godina, ali je naknadno utvrđeno kako je za zločin osumnjičena jedna osoba.

Policija je u četvrtak objavila kako postoje naznake i seksualnog zlostavljanja. Nisu objavili odakle je djevojčica porijeklom i koliko dugo je živjela u domu, objavio je Fenix magazin


(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.