16.4.2023. 16:56
0
Uznemirujući snimak: Policija pogriješila adresu pa greškom ubili vlasnika kuće
Policajci u Novom Meksiku (SAD) shvatili su da su na pogrešnoj adresi samo nekoliko trenutaka nakon što su ubili vlasnika kuće, a zatim su "razmijenili vatru" sa njegovom suprugom, prikazao je snimak sa kamere jednog od policajaca zabilježen tokom incidenta, koji se desio 5. aprila.

Roberta Dotsona (52) ubila je policija, koja je odgovorila na prijavu za nasilja u porodici, ali je intervenisala na pogrešnoj adresi.

Policijska uprava Farmingtona objavila je u petak nekoliko video snimaka, uključujući i one sa tjelesnih kamera koje su nosila trojica policajaca koji su učestvovali u incidentu.

“Još jednom želimo da izrazimo saučešće porodici Dotson i kao vaš šef policije želim da prenesem koliko mi je žao što se ova tragedija dogodila”, rekao je prvi čovjek policije Steven Hebbe u izjavi uz saopštenje.

Advokat koji zastupa porodicu Dotson nije bio dostupan za komentar, javlja Reuters.

Na snimku se vidi kako jedan policajac tri puta kuca na vrata ukrašena uskršnjim zekom. Dok čekaju, dva policajca razgovaraju da li imaju tačnu adresu i smiju se kad shvate da je napravljena greška.


Jedan policajac tada opsuje i odmiče, nekoliko sekundi prije nego što se vrata otvore. Policajac viče: “Ruke gore!”, a video prikazuje Dotsona kako podiže nešto što se čini kao pištolj prije nego što su policajci otvorili vatru.

Dotsonova supruga se uskoro može čuti kako viče. “O moj Bože!” Jedan policajac je promrmlja: “Molim te, nemoj,” prije nego što se dogodi još jedan rafal. Vlasti su saopštile da je pucala u pravcu policajaca, koji su uzvratili vatru, a da je nisu pogodili.

Dotsonova supruga, koja nije shvatila da je pucala na policiju, nije optužena za zločin, saopštile su vlasti. U trenutku pucnjave na spratu je bilo troje djece, navodi se u objavljenom snimku.

Policija nije objavila imena umiješanih policajaca, koji su trenutno na plaćenom odsustvu dok traje istraga incidenta, javlja Reuters.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.