21.4.2023. 11:30
0
Ministar pravde Velike Britanije Dominic Raab podnio ostavku
Dominic Raab podnio je ostavku na mjesto ministra pravde i zamjenika premijera nakon višemjesečnih navoda o maltretiranju u Ministarstvu pravde i drugim odjelima Whitehalla.

Visoki konzervativni zastupnik suočio se sa višestrukim formalnim pritužbama na svoje odnose s državnim službenicima, uključujući tvrdnje, koje je prvi otkrio Guardian, da je maltretirao i omalovažavao osoblje, dovodeći neke do suza ili izazivajući povraćanje prije sastanaka.

Odlazak tako bliskog političkog saveznika veliki je udarac za Rishija Sunaka koji će se suočiti sa pitanjima u vezi s njegovom presudom nakon što je dopustio Raabu da ostane na toj funkciji dok je vođena istraga Adama Tolleyja KC, vodećeg advokata za zapošljavanje, javlja The Guardian.

Neki torijevski poslanici su privatno zabrinuti da bi Sunakovo rješavanje spora, nakon porezne afere Nadhima Zahawija , dodatno potkopalo njegovo obećanje da će usaditi “integritet, profesionalizam i odgovornost na svim nivoima” svoje vlade dok pokušava da pređe sa ere Borisa Džonsona.

Raab je dosljedno negirao bilo kakvo maltretiranje državnih službenika, uključujući i neke na višim pozicijama, i rekao da će oštro osporiti formalne pritužbe na svoje ponašanje kao ministra pravde i, ranije, kao ministra vanjskih poslova i Brexita.



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.