25.4.2023. 22:27
1
Putin potpisao novi ukaz
Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o prenosu stranih sredstava na privremeno upravljanje Ruskoj Federalnoj agenciji za upravljanje državnom imovinom, ukoliko u inostranstvu bude zaplijenjena ruska imovina.

Prema ukazu, dionice njemačke energetske kompanije "Uniper" u njenoj ruskoj filijali i dionice u ruskim filijalama finske energetske kompanije "Fortum" spadaju u strana sredstva koja mogu biti prebačena na upravljanje Agenciji.

TASS navodi da ovim potezom Rusija preuzima privremenu kontrolu nad stranim sredstvima ukoliko su ruska sredstva zaplijenjena u inostranstvu, prenosi Srna.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.