7.5.2023. 17:50
0
Medvedev prijeti smrću: I onima koji su osuđeni na doživotni zatvor događaju se nesreće
FOTO: AP
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zaprijetio je svima koji budu osuđeni za subotnji napad na nacionalističkog pisca Zahara Prilepina da će umrijeti u zatvoru, i to ne prirodnom smrću.

U objavi na Telegramu Medvedev, koji je sad zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti, rekao je da će svim osumnjičenicima, kao i drugim kriminalcima, "biti suđeno za napad i bit će osuđeni na duge zatvorske kazne".

- Ali važno je da oni i njima slični shvate jednostavnu stvar: čak i onima koji su osuđeni na doživotni zatvor (pod uvjetima moratorija na smrtnu kaznu) ponekad se događaju incidenti i nesreće. I onda se dugotrajna kazna brzo prekida iz prirodnih razloga, zbog smrti zatvorenika. A ima i veliku obrazovnu vrijednost za nove gadove koji su angažirani da izvrše atentate, dodao je Medvedev.

Prilepin, istaknuti zagovornik rata u Ukrajini, bio je u regiji Nižnji Novgorod u Rusiji u subotu kada je njegov automobil eksplodirao. On je ranjen, a vozač je poginuo. 

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.