10.5.2023. 10:39
0
Cijene nafte u padu
Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu usljed neočekivanog rasta zaliha nafte u Americi, dok investitori očekuju podatke o inflaciji u toj zemlji.

U Londonu je cijena sirove nafte “brent” manja za 52 centa ili 0,7 odsto i sada je 76,92 dolara po barelu, prenose Nezavisne novine.

U Njujorku je cijena svijetle sirove nafte pala za 49 centi ili 0,7 odsto i iznosi 73,22 dolara po barelu.

Analitičari navode da je rast zaliha sirove nafte u Americi za oko 3,6 miliona barela mogući znak pada potražnje dok su i zaliha benzina u porastu za 399.000 barela. Prethodno su analitičari predviđali pad zaliha sirove nafte za 900.000 barela a 1,2 miliona barela benzina.

Potrošački indeks u Americi /CPI/ za april biće objavljen tokom dana.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.