11.5.2023. 7:58
1
Trump kaže da će pomilovati mnoge umiješane u napad 6. januara ako se vrati u Bijelu kuću
Bivši predsjednik SAD Donald Trump ponovo je odbio da prizna da je izgubio izbore 2020. godine i rekao da će pomilovati mnoge pristalice osuđene zbog njihove umiješanosti u napad na američki Kapitol 6. januara, javio je Reuters.

Na pitanje voditeljke CNN-a Kaitlan Collins da li bi priznao da je izgubio od demokrata Joea Bidena 2020. godine, republikanac Trump je pokrenuo tiradu, iznijevši tvrdnje da su izbori bili namješteni protiv njega.

„Bili su to užasni izbori“, rekao je Trump, izazvavši aplauz nekih  prisutnih na koledžu Saint Anselm u New Hampshireu. 

Njegovo čvrsto stanovište u svojim tvrdnjama o izgubljenim izborima 2020. godine protivno je zabrinutosti zvaničnika Republikanske stranke da bi to moglo koštati partijske podrške među republikanskim glasačima koji žele da nastave dalje i fokusiraju se na hitnija pitanja. Trump je odbio da izrazi žaljenje zbog smrtonosnog napada na američki Kapitol kada su pristalice pokušale da spriječe Kongres da ratifikuje izborni rezultat i ponovio je svoj plan da pomiluje pojedince koji su uključeni ako ga birači vrate u Bijelu kuću naredne godine.

„Sklon sam da pomilujem mnoge od njih. Ne mogu reći za svakog pojedinog jer je nekoliko njih vjerovatno izmaklo kontroli“, rekao je Trump.

Trump i Collins su često prekidali jedno drugo dok je Collins sporila brojne lažne tvrdnje bivšeg predsjednika o izborima 2020. godine i napadu 6. januara koji je uslijedio nakon govora koji je tog dana održao ispred Bijele kuće. 

„Nikada nisam govorio tako velikoj gomili, a to je zato što su mislili da su izbori namješteni. Bili su tamo s ljubavlju u srcu. To je bilo nevjerovatno i bio je to prelijep dan“, rekao je Trump.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.