15.5.2023. 22:24
0
Šef Wagnera odbacio navode da je Ukrajini ponudio lokacije ruskih trupa
Šef ruske grupe plaćenika Wagner u ponedjeljak je oštro kritikovao izvještaje u kojima se navodi da je Ukrajini nudio informacije o položajima ruskih trupa kao 'smiješne' i kao rezultat moguće klevetničke kampanje.

Osnivač Wagnera Jevgenij Prigožin posljednjih je dana zaoštrio svoju retoriku protiv ruskog ministarstva odbrane, objavljujući oštre video snimke o moskovskim generalima, navodi AFP.

Wagnerovi borci predvodili su borbu Moskve za istočnoukrajinski grad Bahmut, a Prigožinov uticaj je naglo porastao nakon ofanzive Moskve.

Washington Post objavio je u nedjelju priču temeljenu na neprovjerenim američkim obavještajnim podacima o tome da je Prigožin u januaru imao kontakt s ukrajinskom obavještajnom službom.

Prema američkim dokumentima, navodi list, Prigožin je ponudio Kijevu informacije o položajima ruske vojske u zamjenu za povlačenje ukrajinskih trupa iz područja u blizini Bahmuta.

AFP nije mogao provjeriti informacije koje prenosi Post.

Prigožin se nasmijao izvještaju u audio poruci objavljenoj na Telegramu.

- Čitati ovo je baš lijepo. To znači da se ne borim samo za Rusiju, nego i Zelenski ispunjava moje naredbe - rekao je Prigožin.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.