16.5.2023. 14:52
0
Velika tragedija u Francuskoj: Poginuo fudbalski trener (26), 11 dječaka teže povrijeđeno u nesreći
Velika tragedija ostavila je u šoku sve u Francuskoj i širom Evrope nakon što su se pojavile vijesti o saobraćajnoj nesreći sa fatalnim ishodom.

U teškoj saobraćajnoj nesreći, život je izgubio trener francuske ekipe l'Avenir foot Lozère, 26-godišnji Antonin Elia.

Trener je u kombiju prevozio omladince kluba na turnir koji je trebalo da se igra naredni vikend, a u nesreći je povrijeđeno i 11 mališana.

Nesreća se dogodila nakon što se kombi sudario sa autobusom iz suprotnog smjera nakon čega je sletio sa puta.

Trener je preminuo na mjestu nesreće, dok su pinoiri kluba, tačnije 13-godišnji dječaci zadobili teže povrede.

“Mi smo u šoku, svi smo u žalosti, čitav sport. Dobili smo mnogo poruka podrške od naših fudbalera, košarkaša i rukometaša“, rekao je predsjednik kluba Fabian Bernar. 

Predsjednik je imao samo riječi hvale za trenera koji je tragično izgubio život.

“Trener je u klubu od 2020. godine. Bio je strastven i popularan, živio je za fudbal. Naše misli su uz njegovu porodicu. Najbolja počast koju mu možemo odati je da se vratimo na teren. Nosimo crnu traku na dresu u narednim utakmicama. Na utakmicama će biti minuta šutnje.“ 

Klub je inače popularan po radu u omladinskim kategorijama, na seniorskom nivou su u amaterskom fudbalu, ali omladinske kategorije su druga priča.

Cilj kluba je upravo razvijanje mladih igrača i dobro rade u tom projektu.

Sigurno da je nesreća u klubu sve potresla i trebat će vremena da se oporave od šoka, navodi Nova.rs.



(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.