16.5.2023. 17:59
0
Ukrajina povratila 20 kvadratnih kilometara od Rusa blizu Bahmuta
Ukrajina je objavila danas da je povratila 20 kvadratnih kilometara sjeverno i južno od Bahmuta dok ruske trupe nastavljaju da napreduju u samom gradu, epicentru borbi.

"Posljednjih dana naše trupe su oslobodile oko 20 kvadratnih kilometara na sjevernoj i južnoj periferiji Bahmuta. Istovremeno neprijatelj napreduje u samom Bahmutu uništavajući potpuno grad sa artiljerijom", napisala je preko Telegrama zamjenica ukrajinskog ministra odbrane Gana Malijar.

Uprkos strateškom značaju koji stručnjaci osporavaju, Bahmut je postao simbol borbe za kontrolu industrijskog regiona Donbasa, koji se sastoji od regiona Luganska i Donjecka. Rusija je te regione anektirala ali nije preuzela potpunu kontrolu nad tim područjem.

Ruska vojska potvrdila je danas da je tokom noći sprovela raketni napad na vojna postrojenja u Ukrajini, tvrdeći da je "pogodila sve mete", dok su ukrajinske snage ranije danas saopštile da su oborile sve ruske rakete.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.