21.5.2023. 20:29
0
Izlazne ankete: U Grčkoj vode konzervativci premijera Micotakisa
Konzervativna partija aktuelnog premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa dobila je najviše glasova na danas održanim parlamentarnim izborima, rezultati su izlaznih anketa objavljenih poslije zatvaranja birališta.

Stranka Nova demokratija, na vlasti četiri godine, mogla bi da osvoji između 36 i 40 odsto glasova ispred ljevičarske partije Siriza bivšeg šefa vlade Aleksisa Ciprasa, koja bi osvojila između 25 i 29 odsto glasova.

Ukoliko se potvrdi taj izborni rezultat, Nova demokratija će imati teškoće da formira stabilnu vladu.

Grci su danas birali 300 zastupnika na mandat od četiri godine.

Micotakis je raspisao 28. marta parlamentarne izbore poslije željezničke nesreće zbog koje je opala dugogodišnja podrška njegovoj vladajućoj partiji.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.