22.5.2023. 18:11
0
Umro zamjenik ruskog ministra nauke: Bio je u braku sa zvijezdom Eurosonga, Putinu je rekao da je fašista
Zamjenik ministra nauke Rusije, koji je privatno Vladimir Putina nazivao "fašistom", u subotu je iznenada preminuo kad mu je pozlilo tokom leta prema Moskvi, piše Daily Mail.

Pjotr Kučerenko (45) se vraćao s poslovnog puta na Kubi u Havani, a avion je morao prisilno sletjeti u južnoj Rusiji, potvrdilo je Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja.

Imao problema sa srcem

Doktori su brzo stigli, no nisu uspjeli spasiti Kučerenka. Njegova je porodica kazala da je Kučerenko imao problema sa srcem, no tačan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije zakazane za 24. maja.

Nakon što je objavljeno da je Kučerenko preminuo, nezavisni novinar Roman Super osvrnuo se na njegovu smrt i kazao da mu je njegov "stari prijetalj" govorio o tome kako ne može napustiti Rusiju, iako bi mu to bilo mudro učiniti nakon što je Putinovu invaziju na Ukrajinu nazvao "fašističkom".

Iza Kučerenka je ostala supruga, slijepa gruzijska pjevačica i svojevremeno predstavnica Gruzije na Eurosongu, Diana Gurtskaja i njihov 15-godišnji sin Konstantin.

Roman Super je na društvenoj mreži Telegram rekao kako je razgovarao s Kučerenkon nekoliko dana prije nego je napustio Rusiju.

"Moraš otići odmah sada"

Dvojac je navodno razgovarao o Kučerenkovim planovima da također pobjegne iz Rusije i o tome kakvo je zlo donijela invazija.

Super kaže kako mu je Kučerenko savjetovao da odmah napusti Rusiju i spasi sebe i porodicu.

- Za godinu dana Rusiju nećeš niti prepoznati. Moraš otići odmah sada - rekao mu je.

Kad je Super pitao svoga prijatelja planira li i sâm otići, ovaj mu je odgovorio: 

- Sada to više nije moguće. Oduzeli su nam pasoše. A na svijetu ni ne postoji mjesto na kojem bi zamjenik ruskog ministra bio sretan nakon ove fašističke invazije.

Na pitanje kako mu je sada u Rusiji, Kučerenko je rekao: 

- Istovremeno uzimam antidepresive i tablete za smirenje. I to šaku. No ne pomaže mi puno... Niko ništa ne smije reći. Odmah ga zgaze kao uš.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.