1.6.2023. 8:41
0
Novi paket vojne pomoći Ukrajini: Dodatni sistemi Patriot
Bijela kuća je objavila najnoviji u nizu paketa pomoći Ukrajini koji uključuje sisteme protivvazdušne odbrane, municiju i drugu odbrambenu opremu u vrijednosti do 300 miliona dolara, javio je Reuters.


Ovaj paket sigurnosne pomoći predstavlja 39. povlačenje opreme iz inventara Ministarstva odbrane, saopštio je Pentagon. Paket uključuje baterije protivvazdušne odbrane Patriot, protivvazdušne sisteme Stinger, tenkovsku municiju i spisak druge opreme, navodi Pentagon.

Sveukupno, SAD su dale više od 38,3 milijarde dolara sigurnosne pomoći Ukrajini od početka Bidenove administracije, uključujući više od 37,6 milijardi dolara od ruske invazije u februaru 2022. godine.


(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.