21.7.2023. 18:06
0
Putin: Rusija c´e upotrebiti sva sredstva da zaštiti Bjelorusiju od eventualnog napada
FOTO: AP
Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je danas da bi agresija na Bjelorusiju bila ravna agresiji na Rusiju i da bi Moskva odgovorila "svim mogućim sredstvima".

- Pokretanje agresije protiv Bjelorusije bilo bi kao pokretanje agresije na Rusiju. Odgovorili bismo na to svim sredstvima koja su nam na raspolaganju - upozorio je Putin na sjednici Vijeća sigurnosti koju je prenosila televizija.

Ruski predsjednik je na istoj sjednici rekao da isporuka oružja zapadnih zemalja Ukrajini ne pomaže Kijevu da napreduje na frontu tokom kontraofanzive, ocijenivši da to do sada nije imalo "nikakvih rezultata".

- Ogromni resursi koji su dati kijevskom režimu ne pomažu, kao ni isporuke zapadnog oružja, tenkova, artiljerije i raketa - naveo je Putin, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.