26.7.2023. 19:40
0
Veliki požar na Korzici gasi 200 vatrogasaca, ugrožen spomenik kulture
FOTO: Ilustracija
Šumski požari uništili su tokom noći više od dva kvadratna kilometra površine na francuskom mediteranskom otoku Korzici, rekli su dužnosnici danas, javlja Frans 24.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanin objavio je na Tviteru da je spomenik kulture, samostan Korbara iz 15. stoljeća na sjeveru otoka, evakuiran zbog požara.

Angažirano je oko 200 vatrogasaca. Vatrogasci su sinoć obavijestili o požaru u gradu Pinja na sjeveru Korzike. Snažni vjetrovi raspirivali su vatru.

Prema izvještajima francuskih medija, u početku su bila dva požara nedaleko jedan od drugog, koji su se kasnije spojili u jedan.

Predsjednik izvršnog vijeća Korzike Žil Simeoni objavio je na Tviteru da su dva požara namjerno izazvana.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.