9.11.2023. 18:09
0
Otmičari nakon 13 dana pustili na slobodu oca igrača Liverpoola
Otac igrača Liverpoola Luisa Diaza pušten je na slobodu nakon 13 dana koliko je proveo u zatočeništvu u kojem su ga držali kolumbijski mafijaši.

Luis Manuel Diaz je kidnapovan u kolumbijskom Barrancasu 28. oktobra nakon čega je tamošnja policija krenula u potragu za njim.

Za njegovu otmicu je odgovorna Sjeverna ratna fronta (ELN) koju su SAD i Evropska unija proglasili terorističkom organizacijom.

ELN je osnovan 1964. godine, ima oko 2.500 članova i najjača je aktivna gerilska organizacija u Kolumbiji i jedna od najjačih u čitavoj Južnoj Americi.

Nakon 13 dana kolumbijska policija je danas objavila da su pripadnici ELN-a oslobodili Diazovog oca, a više informacija o tome kako je do toga došlo bit će poznato u narednim danima.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.