9.11.2023. 19:03
0
Izraelska vojska: Nema prekida vatre u Gazi
Izraelska vojska ponovila je u četvrtak da neće biti primirja u Pojasu Gaze, već samo "ograničene, lokalne taktičke pauze".

- Ne postoji prekid vatre. Postoje taktičke, lokalne pauze za humanitarnu pomoć za civile Gaze - objavila je vojska na društvenoj mreži X.

Napominje da su pauze "ograničene u vremenu i području".

- Također osiguravamo humanitarne koridore za civile u Gazi kako bi se privremeno preselili na jug u sigurnija područja gdje mogu primiti humanitarnu pomoć - navodi se u objavi.

Uprkos međunarodnim pozivima i apelima na humanitarni prekid vatre, Vlada Izraela nastavlja da se opire dogovoru.

Izraelska vojska nastavlja ohrabrivati Palestince sa sjevera Pojasa Gaze da se presele na jug.

Portparol izraelske vojske Daniel Hagari rekao je u srijedu da su se desetine hiljada Palestinaca evakuisale sa sjevera na jug u posljednja dva dana.

Izrael pojačava vojne akcije, uključujući zračne napade, kopnene operacije i pomorsko bombardovanje, posebno u sjevernom dijelu Pojasa Gaze, gdje napreduje s tenkovima.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.