23.11.2023. 18:10
0
Netflix mu dao milione za seriju, on ih potrošio na kriptovalute i skupa auta
Režiser Carl Erik Rinsch (44) potrošio je novac koji je od Netflixa dobio kako bi snimio naučno-fantastičnu seriju, ali ne u tu svrhu.

Inostrani mediji pišu da je Rinsch sa Netflixom potpisao produkcijski ugovor vrijedan 61.2 miliona dolara i to nakon što je dobio poboljšane uvjete.

Prema The Timesu, Netflix je uložio 44.3 miliona dolara u Rinschevu seriju Conquest do marta 2020. godine. Ali, Rinsch je tada rekao streaming platformi da mu treba više novca ili će proizvodnja serije stati.

Netflix je udovoljio Rinschevom zahtjevu i njegovoj producentskoj kući dao dodatnih 11 miliona dolara.

Navodi se da je Rinsch umjesto toga potrošio 10,5 miliona dolara kako bi ulagao na berzi, ali je lošim trgovanjem ostao bez 5,9 miliona dolara.

Potom se okrenuo tržištu kriptovalute, gdje je imao više sreće Kupovina dogecoina pretvorila je Rinschovo ulaganje od 4 miliona dolara u gotovo 27 miliona dolara. Režiser je tada potrošio 8.7 miliona dolara na luksuzne automobile i dizajnersku odjeću, vidljivo je iz nalaza forenzičkog računovođe kojeg je angažirala Rinscheva supruga. Rinsch je kupio Ferrari i pet Rolls-Roycea.

Uprkos tome što je potrošio više od 55 miliona dolara na Rinschovu seriju, Netflix još nije dobio nijednu epizodu od režisera. Thomas Cherian, glasnogovornik Netflixa, rekao je za The Times da su otpisali Rinschovu seriju i da je "jasno da gospodin Rinsch nikada neće dovršiti projekat koji je pristao napraviti".

Rinsch i Netflix trenutno su u povjerljivom arbitražnom postupku, a režiser za kojeg The Times navodi da je pokrenuo arbitražu tvrdi da mu Netflix duguje najmanje 14 milijuna dolara odštete zbog kršenja njihovog ugovora.

Rinscheva filmografija sastoji se od samo jednog djela, akcijskog filma 47 Ronina iz 2013. s Keanuom Reevesom u glavnoj ulozi. Film je naišao na loše recenzije kritičara i bio je jedan od najvećih neuspjeha na kinoblagajnama te godine.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.