29.11.2023. 12:43
0
Erdogan: Netanyahu je upisao svoje ime u historiju kao "kasapin Gaze"
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u utorak kako je izraelski premijer Benjamin Netanyahu svoje ime upisao u historiju kao "kasapin Gaze".

- Netanyahu, koji je u Gazi počinio jedan od najvećih zločina u zadnjih 100 godina, već se upisao u historiju kao 'kasapin Gaze' - rekao je Erdogan obraćajući se na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari.

- Turska će pojačati diplomatske napore za oslobađanje talaca i uspostavu trajnog primirja u Gazi - dodao je Erdogan.

Također je rekao da nedavne izjave Netanyahuove vlade umanjuju nade da će se trenutna humanitarna pauza u Pojasu Gaze pretvoriti u dugotrajni prekid vatre.

Što se tiče turske humanitarne pomoći Gazi, Erdogan je rekao da će drugi humanitarni brod s 1.500 tona humanitarne pomoći isploviti tokom dana.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.