4.12.2023. 8:11
0
Užasne scene: Izrael napao izbjeglički kamp Jabalia
FOTO: Twitter/TVPertiwi_MY
Izraelska vojska nastavlja sa bombardovanjem dijelova Pojasa Gaze. Jedna od posljednjih meta je bio izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru Gaze.
Ministarstvo zdravstva Gaze tvrdi da je nekoliko ljudi ubijeno u tom napadu. 

Reuters je objavio snimak koji prikazuje dječaka koji je prekriven prašinom, kako u suzama sjedi među ruševinama zgrada. 


- Moj otac je ubijen - povikao je dječak promuklim glasom. 

Bombarodvanje iz ratnih aviona i artiljerije također je bilo na Khan Junis i Rafah, još jedan grad na jugu Gaze. Bolnice su se borile s prilivom ranjenih.

Glasnogovornik izraelske vlade Eylon Levy rekao je da je vojska pogodila više od 400 ciljeva tokom vikenda "uključujući opsežne zračne napade u području Khan Junis".

Obnovljeni rat je uslijedio u petak nakon završetka pauze koja je trajala sedam dana u borbama između izraelske vojske i militanata Hamasa. Za vrijeme te pauze desila se razmjena 105 talaca koje je držao Hamas, za 240 palestinskih zarobljenika.

Nije bilo izravnih komentara o izvještajima o konkretnim napadima.

Obnovljeni rat uslijedio je u petak nakon završetka sedmodnevne pauze u borbama između izraelskih snaga i militanata Hamasa, što je omogućilo razmjenu 105 talaca koje je držao Hamas, većinom Izraelaca, za 240 palestinskih zarobljenika.

Ministarstvo zdravstva Gaze tvrdi da su više od 15.523 osobe ubijene u skoro dva mjeseca rata koji je izbio 7. oktobra, nakon napada Hamasa na južni dio Izraela, u kojem su ubili 1.200 Izraelaca i uzeli 200 kao taoce.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.