5.12.2023. 10:41
0
Otac skrivio saobraćajnu nesreću, pa ostavio teško povrijeđenu bebu u vozilu i pobjegao
FOTO: ilustracija
Dvadesetpetogodišnji vozač koji je u noći s petka na subotu u slupanom vozilu nakon saobraćajne nesreće u njemačkom Wiesbadenu ostavio teško povrijeđenu bebu je otac djeteta koje ima samo šest mjeseci, navodi se u (drugom) policijskom izvještaju u kojem su navedeni i detalji udesa.

Naime, u noći s petka na subotu, (2. decembra) oko dva sata, jak prasak probudio je stanare četvrti oko Sylter Straße u Wiesbadenu. Stanari su izašli na ulicu i vidjeli kako na boku leži demolirani VW Touran. U olupini je bila uplakana beba, a od vozača nije bilo traga.

Hitna pomoć je stigla brzo i zbrinula bebu koja je zadobila tešku povredu glave. 

Prvobitni uviđaj na mjestu nesreće pokazao je kako se Touran iz nepoznatog razloga zabio u pet parkiranih vozila, a potom i uličnu rasvjetu. Do jutra su policajci u mraku tražili vozača, a on je u subotu, tokom dana sam došao u policijsku stanicu. 

- Iznenada je muškarac iz Wiesbadena ušao u policijsku stanicu na Willy-Brandt-Allee i tvrdio da je vozač VW Tourana koji je skrivio nesreću. Tokom policijskog ispitivanja pokazalo se da je 25-godišnjak otac djeteta. Priznao je da je sina ostavio u dječjoj sjedalici, saopćila je policija.

Muškarac, ne samo da mora odgovarati za već utvrđeni bijeg, već i za nepružanje pomoći i napuštanje djeteta. Beba se još uvijek nalazi u bolnici, ali je izvan životne opasnosti.

Zašto je otac djeteta pobjegao i ostavio dijete u vozilu, policija nije objavila, prenosi Fenix-magazin

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.