15.12.2023. 8:03
0
Mađarska blokirala u Evropskoj uniji 50 milijardi eura za Ukrajinu
Mađarska je blokirala 50 milijardi eura pomoći Evropske unije Ukrajini nekoliko sati nakon što je postignut dogovor o početku pregovora o članstvu, javio je jutros BBC.

„Sažetak noćne smjene: veto za dodatni novac Ukrajini“, objavio je mađarski premijer Viktor Orban na društvenim mrežama nakon razgovora u Briselu, nekoliko sati poslije ponoći.

Lideri EU rekli su da će se razgovori o pomoći Ukrajini nastaviti početkom sljedeće godine.

Orban je najavio blokadu pomoći ubrzo nakon što su čelnici EU u četvrtak odlučili da otvore pregovore o članstvu s Ukrajinom i Moldavijom i da Gruziji daju status kandidata.

Mađarska se dugo protivila članstvu Ukrajine, ali nije stavila veto na taj potez. Portparol Charlesa Michela, predsjednika Evropskog vijeća, rekao je da je dogovor postignut jednoglasno.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.