28.12.2023. 17:30
0
Francuz priznao da je ubio suprugu i četvoro djece, tvrdi da je “čuo glasove”
FOTO: ilustracija
U Francuskoj je 33-godišnjak priznao je da je ubio svoju ženu i njihovo četvoro djece, rekavši da je “čuo glasove” koji su mu govorili da "nanese štetu", rekao je javni tužilac danas, a prenosi Guardian.

Francuska policija je u utorak uhapsila muškarca sa historijom psihijatrijskih bolesti zbog sumnje da je ubio svoju suprugu rođenu na Haitiju i njihovu djecu, staru devet mjeseci, te četiri, sedam i 10 godina.

Njihova tijela pronađena su u ponedjeljak, na Božić, u njihovoj kući u gradu Meaux u regiji Île-de-France istočno od Pariza.

Muškarac, vodoinstalater, bio je na liječenju od 2017. od depresije i psihotičnog ponašanja, rekli su tužioci.

Javni tužilac Meauxa, Jean-Baptiste Bladier, pozivajući se na rezultate obdukcije u srijedu, rekao je da su 35-godišnja majka i njene kćerke zadobile “svaka oko 10 uboda nožem”. Dječaci su “umrli su od gušenja nakon utapanja”, rekao je on.

Prema riječima tužioca, osumnjičeni je rekao da “nije bio u stanju da identifikuje okidač za svoje djelo”, te da nije “ništa osjetio” tokom djela i da se “osjećao prazninu” nakon što je ubio porodicu.

Prema Bladierovim riječima, osumnjičeni je “naznačio da je svakodnevno uzimao lijekove” od 2019. godine, ali ih nije uzeo 24. decembra. Tužioci nisu objavili tačan datum ubistva.

Policija je pronašla tijela u ponedjeljak oko 21 sat. Komšije su rekle policiji da su u noći između 24. i 25. decembra čuli jauke.

Muškarac je priveden 2019. godine nakon što je svoju partnerku ubo nožem u rame dok je ona bila trudna sa njihovim trećim djetetom, a potom je pokušao da se ubije. Ona je odbila da podnese tužbu.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.