8.1.2024. 14:01
0
Izraelci ubili komandanta elitnih snaga Hezbollaha
FOTO: AP
U izraelskom napadu na južni Liban u ponedjeljak ubijen je viši komandant Hezbollahovih elitnih snaga Radwan, potvrdila su Reutersu tri sigurnosna izvora.

Sigurnosni izvori identificirali su ga kao Wissama al-Tawila, zamjenika šefa jedinice unutar jedinice Radwan.

Naveli su da su on i još jedan borac Hezbollaha ubijeni kada je njihov automobil pogođen u napadu na libansko selo Majdal Selm.

"Ovo je vrlo bolan napad", rekao je jedan od sigurnosnih izvora.

Drugi je rekao:

"Stvari će se sada rasplamsati."

Izraelsko bombardiranje usmrtilo je više od 130 boraca Hezbollaha u južnom Libanu od početka prekograničnog granatiranja nakon Hamasovog napada na izraelsku teritoriju 7. oktobra.

Još 19 ubijeno je u Siriji.

Generalni sekretar Hezbollaha Sayyed Hassan Nasrallah upozorio je Izrael u dva televizijska obraćanja prošle sedmice da ne pokreće rat protiv Libana punog opsega.

"Ko s nama misli na rat – jednom riječju, zažalit će“, rekao je Nasrallah.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.