26.1.2024. 16:19
1
Netanyahu: Izrael vodi rat poštujući sva pravila
FOTO: Screenshot/Youtube
Izrael će nastaviti braniti sebe i svoje građane te istovremeno poštivati i pridržavati se međunarodnog prava, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu reagirajući na presudu. Dodao je da Izrael vodi rat poštujući sva pravila.

"Odluka Međunarodnog suda pravde je važna za razvoj događaja u Gazi", poručio je Hamas. Visoki zvaničnik Sami Abu Zuhri rekao je da naredbe doprinose izolaciji Izraela i razotkrivanju njegovih zločina u Gazi.

"Pozivamo da se provedu odluke suda", rekao je.

Sutkinja Donoghue kaže da je sud odlučio da Izrael mora "poduzeti sve mjere u okviru svoje moći" kako bi spriječio sva djela u okviru konvencije o genocidu.

Dodala je da Izrael mora osigurati "s trenutnim učinkom" da izraelske snage ne počine ništa od djela iz konvencije o genocidu.

Sud je naredio Izraelu da mora osigurati očuvanje dokaza o genocidu.

Izrael također mora poduzeti hitne mjere za poboljšanje humanitarne situacije u Gazi.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.