7.2.2024. 21:23
0
Aliyev ubjedljivo osvojio peti predsjednički mandat
Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev ubjedljivo je osvojio peti mandat na predsjedničkim izborima koji su održani danas, pokazuju izlazne ankete.

Prema anketi agencije Oracle Advisori Group sprovedenoj među 63.000 ljudi, Aliyev je osvojio 93,9 odsto glasova, prenosi Reuters.

Kako navodi list AzerNews, izlaznost je bila 76,73 odsto.

Analitičari smatraju da je popularnost Aliyeva dostigla vrhunac nakon što je ponovo uspostavio kontrolu Bakua nad spornim regionom Nagorno-Karabaha, prenijela je agencija TASS.

Prijevremeni predsjednički izbori u Azerbejdžanu održani su na osnovu ukaza koji je 7. decembra potpisao predsjednik Aliyev.

Redovni predsjednički izbori trebalo je da budu održani u oktobru 2025.

Prema azerbejdžanskom zakonodavstvu, predsjednik Republike se bira na mandat od sedam godina.

Prethodni predsjednički izbori u Azerbejdžanu održani su u aprilu 2018. godine.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.