13.2.2024. 20:42
0
Elon Musk: Nema šanse da Putin izgubi u Ukrajini
FOTO: screenshot/youtube
Elon Musk je iznio svoj stav u ratu u Ukrajini ponukan odlukom američkog senata o velikom paketu finansijske pomoći za tu zemlju.

Elon Musk je zauzeo javni stav protiv zakona o pomoći Ukrajini, pozivajući republikanske senatore da se suprotstave paketu potrošnje od 75 milijardi funti (95 milijardi dolara) koji uključuje 47,6 milijardi funti (60 milijardi dolara) za Ukrajinu. Govoreći na X Spacesu, Musk, kojem su se pridružili republikanski senatori Ron Johnson i JD Vance, ustvrdio je da predložena potrošnja neće koristiti Ukrajini i sugerirao je da je rat nepobjediv za zemlju.

Zakon je na kraju prošao Senat sa 70 glasova za i 29 protiv, nakon što su neki republikanci stali na stranu demokrata. Musk je izrazio skepticizam u pogledu efikasnosti pomoći, navodeći da "produženje rata ne pomaže Ukrajini".

Takođe je naglasio potrebu za jasnom svrhom u gubitku života tokom sukoba. Uprkos svojim kritičkim stavovima o zakonu, Musk je odbacio optužbe da je Putinov apologeta, ističući da su njegove kompanije, posebno SpaceX, igrale ulogu u podrivanja Rusije. Teslin milijarder je sugerirao da bi se Putin mogao suočiti s teškim posljedicama, ako bi se povukao iz rata, potencijalno biti ubijen i zamijenjen „tvrdokornijim“ vođom.

Muskovi komentari dolaze kada njegova internet usluga Starlink postaje ključna komponenta u sukobu, pružajući povezanost ukrajinskim trupama. Prijedlog zakona suočava se s dodatnim izazovima u Predstavničkom domu, gdje je predsjedavajući Mike Johnson već osudio zakon.

Muskove političke intervencije, koje se sve više usklađuju s republikancima, postavljaju pitanja o potencijalnim implikacijama kako na predstojeće izbore tako i na tekući rat u Ukrajini.

Elon Musk
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.