26.2.2024. 13:01
0
Preminuo Jackob Rothschild
Finansijer i član bankarske porodice Rothschild, lord Jackob Rothschild , preminuo je u 87. godini, saopćila je njegova porodica.

- Naš otac Jackon je bio izuzetno prisutan u životima mnogih ljudi, vrhunski finansijer, šampion umjetnosti i kulture, odan javni službenik, strastveni pobornik dobrotvornih ciljeva u Izraelu i jevrejskoj kulturi, strastveni zaštitnik životne sredine i veoma voljen prijatelj, otac i deda. Bit će sahranjen u skladu s jevrejskim običajem u krugu porodice - naveli su njegovi najmiliji.

Jackob Rothschild karijeru je započeo u porodičnoj banci, NM Rothschild & Sons, 1963. godine, a 1980. godine je sa Markom Vajnbergom osnovao tadašnju "J Rothschild Assurance Group", sada "St James's Place".

Također je osnovao "Windmill Hill Asset Management".

Rothschild je bio i zamjenik predsjednika tadašnje televizije BSkyB, a bio je i predsjednik povjerenika u Nacionalnoj galeriji.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.