22.3.2024. 20:34
1
U moskovskoj dvorani se u trenutku napada nalazilo 6.200 ljudi, urušava se veliki krov dvorane
U koncertnoj dvorani „Crocus City Hall“ u sjeverozapadnom dijelu Moske došlo je do pucnjave, a onda je izbio i požar.

Prema podacima FSB-a, ima 40 mrtvih i više od 100 ranjenih.

Krov dvorane koji je zahvaćen požarom počeo je da ruši. Najmanje tri osobe u kamuflažnoj uniformi su otvorile vatru. Još uvijek nema potvrde da li se radi o državljanima Ukrajima, s obzirom da su pojedini mediji u Rusiji već počeli da pišu da iza napada stoje Ukrajinci.

U moskovskoj dvorani u trenutku eksplozije i pucnjave se nalazilo 6.200 ljudi. Toliko je prodano ulaznica za koncert ruskog rock sastava Piknik, koji se trebao održati večeras. Kapacitet dvorane Crocus City Hall je 9.500 ljudi.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.