25.3.2024. 8:16
0
Trump: Samo idiot ne bi reagirao kao Izrael na napad Hamasa
Sudeći po onome što je rekao za tabloid Israel Hayom, čini se da bivši američki predsjednik Donald Trump podržava odgovor Izraela na masakr Hamasa 7. oktobra.

"Samo luđak ili idiot ne bi reagirao kao što je Izrael reagirao na 7. oktobra", citirao je tabloid Trumpa u kraćoj verziji članka, dok će potpuni intervju s njim biti objavljen danas kasnije.

Trump dosad nije jasno izrazio stav što misli o odgovoru Izraela na napad Hamasa iz oktobra te je uglavnom ponavljao da se dugo planirani napad ne bi dogodio da je on još uvijek predsjednik SAD-a.

Neposredno nakon napada, Trump je izraelskog ministra odbrane Yoava Gallanta nazvao "kretenom" zbog upozorenja Hezbolahu. Tada je Trump za Hezbolah, koji je proglašen terorističkom grupom, izjavio da su "vrlo pametni".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.