12.4.2024. 15:52
0
CBS citira izjavu američkih zvaničnika: "Iran će danas izvesti napad na Izrael sa desetinama raketa"
Dvojica neimenovanih američkih zvaničnika, u izjavi za CBS News, kazali su kako se već danas očekuje žestok napad Irana na Izrael.

Prema njihovim riječima, Iran će u napadu vjerovatno koristiti više od 100 dronova i desetine projektila usmjerenih na vojne ciljeve unutar zemlje.

Iako se očekuje da će Teheran uzvratiti udarac, nije sigurno dokle će iranski lideri ići.

Ako odluče da izvrše direktan napad na Izrael, postoji bojazan da bi to moglo gurnuti tekući rat Izraela protiv Hamasa u mnogo širi regionalni sukob.

Podsjećamo, jučer je State Department upozorio Amerikance u Izraelu da ne putuju izvan velikih gradova, koji su od dolazne raketne vatre bolje zaštićeni odbrambenim sistemom Iron Dome.

(Erna H.) 

 
IRANIZRAEL
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.