27.4.2024. 19:39
0
Američke obavještajne službe: Vladimir Putin nije naredio ubistvo Alekseja Navaljnog
FOTO: AP
Ruski predsjednik Vladimir Putin nije izdao nalog za ubistvo ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je preminuo u zatvoru u februaru, objavio je u subotu Wall Street Journal.

U izvještaju, koji se poziva na izvore američkih obavještajnih službi, navodi se da je vođena istraga o njegovoj smrti.

CIA, Nacionalna obavještajna uprava SAD-a i obavještajna jedinica State Departmenta podržali stav američkih obavještajnih izvora, navodi se u izvještaju.

Uzrok smrti Navaljnog ostaje nepoznat zbog nerazjašnjenih okolnosti.

Nakon smrti Navaljnog u zatvoru 16. februara, mnogi evropski lideri i američki predsjednik Joe Biden optužili su Putina.

Aleksej Navaljni je uhapšen u januaru 2021. godine nakon boravka u bolnici u Njemačkoj, gdje se liječio od trovanja. Zapadne zemlje i sam Navaljni okrivili su Rusiju za trovanje, što Kremlj negira.

Bio je osuđen na 19 godina zatvora zbog optužbi za "ekstremizam" i druga krivična djela. Već je služio kaznu od 11,5 godina zbog optužbi za prevaru. 

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.