2.5.2024. 10:14
0
Izrael upozorio SAD da će kazniti Palestinsku samoupravu ako ICC izda naloge za hapšenje
Citirajući dva izraelska i američka zvaničnika, Axios izvještava da je izraelska vlada upozorila Bidenovu administraciju da će, ako Međunarodni krivičnni sud (ICC) izda naloge za hapšenje izraelskih čelnika, pokrenuti odgovor protiv palestinskih vlasti koji će dovesti do njihovog kolapsa.

Zadnjih dana u izraelskim medijima pojavili su se izvještaji da ICC priprema naloge za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, šefa vojske Herzija Halevija i ministra odbrane Yoava Gallanta.

Axios izvještava da bi jedna od mogućih posljedica mogla biti bankrot PA-a, koja upravlja okupiranom Zapadnom obalom, zamrzavanjem prenosa poreznih prihoda.

Izrael prikuplja porez u ime Palestinaca i vrši mjesečne transfere PA-u prema sporazumu iz Osla 1994.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.