5.5.2024. 17:15
0
Izraelska policija ušla u prostorije Al Jazeere i zaplijenili opremu
FOTO: screenshot/x
Policijski službenici i inspektori Ministarstva komunikacija Izraela stigli su u urede Al Jazeere u Jerusalemu kako bi zaplijenili opremu za emitovanje katarskog kanala.

Videosnimak koji je poslao ured ministra komunikacija Shlomo Karhija, koji je predvodio optužbu za zabranu kanala, pokazuje kako izraelski zvaničnici ulaze u ured Al Jazeere u istočnom Jerusalemu i počinju dokumentirati opremu unutra.

Taj potez uslijedio je samo nekoliko sati nakon što je vlada izglasala zatvaranje Al Jazeere u Izraelu na 45 dana, u skladu s privremenim zakonom usvojenim u aprilu kojim se dozvoljava privremeno zatvaranje stranih medija ako se sumnja da nanose štetu nacionalnoj sigurnosti.

- Naše naredbe stupaju na snagu odmah. Previše je vremena prošlo i bilo je previše nepotrebnih pravnih prepreka da bi se konačno zaustavio dobro podmazani huškački stroj Al Jazeere koji šteti sigurnosti države. Mjesecima sam činio sve kako oni više ne bi mogli raditi iz Izraela, kazao je Karhi.


 

Izrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.