17.5.2024. 15:58
0
Slovački ministar odbrane: Fico ponovo operisan, stanje mu i dalje ozbiljno
FOTO: AP
Premijer Slovačke Robert Fico ponovo je operisan, a njegovo stanje i dalje je ozbiljno, izjavio je danas slovački ministar odbrane Robert Kalinjak na konferenciji za medije.

- Fico je ponovo danas operisan. Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, ali je premijer pri svijesti. Slovačka vlada funkcioniše normalno - rekao je Kalinjak, prenosi TA3.

Direktorica univerzitetske bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova rekla je da je Fico i dalje na odjeljenju intenzivne njege, dodajući da su doktori uklonili Ficovo mrtvo tkivo.
 
Iz slovačke vlade danas je takođe saopćeno da su se poslije pokušaja ubistva Fica u medijima pojavile mnoge netačne i pogrešne informacije, čak i nakon jučerašnje konferencije za novinare članova vlade i snaga sigurnosti.

- S tim u vezi, kancelarija vlade ponovo je zatražila od medija, političara i javnosti da svoje mišljenje zasnivaju na zvanično saopćenim informacijama i da proveravaju činjenice - navodi se u vladinom saopćenju.

Novoizabrani slovački predsjednik Peter Pelegrini izjavio je ranije danas da će se ljekarski konzilijum bolnice Ruzvelt sastati najvjerovatnije u ponedjeljak, kad bi trebalo da odluči o daljem postupanju i liječenju premijera.

Pelegrini je juče posjetio Fica, nakon čega je rekao da ljekari koji brinu o njemu ne planiraju nove operacije.

Istakao je da su pred premijerom kritični sati i dani i da će ga, ako dozvole ljekari, posjetiti ponovo.

Fico je zadobio teške povrede kada je na njega u srijedu, poslije sjednice Vlade u gradu Handlova, napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Јuraj Cintula, iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.