26.11.2015. 10:26
0
Dejana Talk Show: Kako prepoznati disleksiju?
U Dejana Talk Show u subotu će se govoriti o tome kako prepoznati disleksiju a nedjelja je rezervisana za naizgled obične ljude sa kasičnim profesijama.
I ove subote,  28.11.2015. od 17:30h Dejana Rosuljaš će sa svojim gostima razgovarati o zdravstvenim tegobama i njihovom rješavanju. Tema emisije je „disleksija“. Disleksija je jedna od nekoliko specifičnih smetnji u učenju, poteškoća koja je vezana uz čitanje i pisanje. Pojavljuje se širom svijeta, bez obzira na kulturu i jezik, zahvaćajući oko 10 posto populacije, pa i kod nadarene, kreativne i uspješne djece, tako da ona imaju specifične probleme pri čitanju, pisanju, izgovaranju ili slušanju.

Na žalost, mnogi roditelji nerijetko gube strpljenje čitajući i pišući sa svojim djetetom, smatrajući s jedne strane da je lijeno, da mu se ne da, ili pak da je još nezrelo i razigrano, zbog čega često uslijede i batine za takvo ponašanje.

Dejana Rosuljaš će sa svojim gostima pokušati objasniti kako prepoznati disleksiju i o stalnom izazovu snalaženja kroz život u svijetu koji nije u velikoj mjeri prijateljski okrenut prema disleksiji.

Gosti nedjeljne emisije Dejana Talk Show-a su po danu sasvim obični ljudi sa klasičnim profesijama, profesori, direktori, zaštitari, prodavači, kovači...  Kada padne noć, na sebe navlače svoj nevidljivi plašt i postaju sve ono o čemu su sanjali i maštali – zabavljači. 


0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.