15.12.2016. 15:10
1
Twenty-First Century Fox preuzima kontrolu nad britanskim emiterom Sky
Twenty-First Century Fox i Sky PLC saopštili su da je postignut dogovor vrijedan 11,7 milijardi funti (oko 14 milijardi eura) o preuzimanju britanskog emitera od medijskog magnata čije je sjedište u Sjedinjenim Američkim Državama, javlja Anadolu Agency (AA).

Dogovor čiji su detalji objavljeni u četvrtak podrazumijeva vrijednost dionica Skya od 10,75 funti (12,86 eura). Ne očekuje se da će realizacija posla biti okončana prije kraja 2017. godine.

Fox, Ruberta Murdocha, već posjeduje nešto više od 39 posto dionica Skya. Prethodni pokušaj da kupi ostatak je propao 2011. godine zbog skandala o prisluškivanju telefona koji je potresao Murdochov britanski tabloid "News of the World".

Preuzimanje kontrole nad Skayom daće 21st Century Foxu, koji je vlasnik kablovskih mreža Fox News, FX, televizijske mreže Fox i najvećeg studija u Holywoodu, mogućnost distribucije u Evropi. Sky ima 22 miliona korisnika u Velikoj Britniji, Republici Irskoj, Njemačkoj, Austriji i Italiji.

(Anadolu Agency)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.