10.9.2017. 21:43
0
Sedma sezona serije “Igre prijestolja” piratizovana preko milijardu puta
“Igra prijestolja” uvjerljivo je najgledanija serija na svijetu posljednjih godina, a finalnu epizodu sedme sezone gledalo je čak 16,5 miliona ljudi uživo.

I to samo putem HBO kanala te usluga koje nudi, kao ona HBO Go. Ukupno, serija je prosječno gledana od strane 31 miliona ljudi. Ali, taj broj se ne može nikako usporediti s ilegalnom distribucijom koja za cijelu sezonu doseže 1,02 milijarde! Od toga torrenti čine 15 posto, a ilegalni streaming ostatak, piše “Zimo“…
 
Još detaljnije, premijerna epizoda sedme sezone pogledana je putem streaminga ili preuzeta ilegalnim putem 90 miliona puta, a finalna epizoda 120 miliona puta.

A to su brojevi koje uključuju samo prva 72 sata od legalnog prikazivanja epizode.

Naravno, zbog toga je HBO poprilično zabrinut, ali čini se kao da ništa ne može preduzeti po tom pitanju.

(Merima Druškić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.